یک برنامه پیام رسانی که می تواند ایران را تغییر دهد

ساخت وبلاگ

VahidOnline is one of the best-known Telegram channels in Iran. In addition to news, it also publishes tweets that have been filtered

به گفته فتحله هاگیگی ، معاون فرماندار استان آبرز ، 73 درصد از ایرانیان در تلگرام سرویس پیام رسانی آنلاین و کانال های آن مشترک هستند. در پاییز 2016 ، شورای عالی فضای مجازی اعلام کرد که 24 میلیون ایرانی از تلگرام استفاده می کنند. و طبق گفته مدیرعامل Telegram ، پاول دوروف ، این برنامه 40 میلیون کاربر فعال در ایران دارد. صرف نظر از اینکه تعداد دقیق آن چیست ، تلگرام عرصه ای مقاومت ناپذیر را برای مبارزات انتخاباتی ارائه می دهد.

نقش تلگرام در کمپین های انتخاباتی در فوریه 2016 ، پس از انتخابات برای دهمین پارلمان ایران و مجمع 5 متخصص ، در فوریه 2016 آغاز شد. در آن انتخابات ، این اصلاح طلبان بودند که عمدتاً از این شبکه اجتماعی و دسترسی به آن بهره مند می شدند. مطمئناً ، مدیران محافظه کار ایران نیز این کار را برای آنها انجام دادند. اما از آنجا که برخلاف اصلاح طلبان ، آنها بیشتر از سانسور در رسانه های دیگر عاری بودند ، تلگرام فقط ابزاری دیگر برای آنها بود. بعلاوه ، برخلاف اصلاح طلبان ، محافظه کاران دسترسی بی وقفه تری به رادیو و تلویزیون دولتی داشتند ، بنابراین آنها تلگرام را ابزاری نمی دانند که می تواند یک عامل تعیین کننده در انتخابات باشد.

اما اکنون ، انتخابات ریاست جمهوری سال 2017 باعث افزایش چشمگیر تلگرام شده است ، به حدی که یک بازار سالم خرید و فروش کانال های تلگرام وجود دارد. در یک مقطع ، وزیر ارتباطات و فناوری گزارش داد که همان افرادی که "تهدید" علیه اینترنت صادر می کنند ، اکنون مشغول دستیابی به کانال هایی با تعداد زیادی از اعضا بودند تا از آنها برای انتخابات انتخاباتی استفاده کنند.

در اوایل ماه مه ، روزنامه رسمی دولت ایران گزارش داد که علاوه بر خرید کانال های تلگرام ، برخی از افراد و گروه ها پول زیادی را ارائه داده اند - در جایی بین 3000 دلار تا بیش از 50،000 دلار - در ازای انتشار مطالب مورد علاقه به مدیران کانال های محبوب"یک جناح سیاسی" ، با دلالت بر مدیران محافظه کار. در پاسخ به این امر ، وب سایت Mashregh News ، که به طور کامل به نگهبانان انقلابی وابسته است ، گزارشی طولانی منتشر کرد که ادعا می کند کمپین روحانی مبالغ عظیمی را به سرپرستان ده ها کانال تلگرام پرداخت کرده است. و پیش از این ، گزارش های خبری در مورد ملاقات بین برخی از اعضای ارشد کمپین روحانی و سرپرست کانال های تلگرام منتشر شد.

به گفته فرید اسماعیلی ، مدیر وب سایتی که شروع به خرید و فروش کانال های تلگرام می کند ، خریداران به دنبال کانال هایی با بیش از 500000 کاربر یا عضو هستند. او می گوید: "البته ، با افزایش تقاضا برای خرید چنین کانال هایی ، عرضه کاهش یافته است ، زیرا کانال هایی با بیش از 500000 کاربر ترجیح می دهند به جای فروش آنها ، از طریق تبلیغات درآمد کسب کنند."

با این وجود ، بسیاری از کانال های تلگرام فروخته شده و برای مبارزات انتخاباتی ریاست جمهوری به وسایل نقلیه تبدیل شده اند. همچنین شایعه شده است که وقتی برخی از سرپرست از فروش خودداری کردند ، دریافتند که کانال های آنها مسدود شده است.

بیش از 100000 کانال ایرانی

در زمستان 2016 ، شورای عالی فضای مجازی گزارش داد که بیش از 100000 کانال ایرانی در تلگرام وجود داشته است و بیش از 1. 2 میلیون پست هر روز در این کانال ها منتشر می شود. طبق گفته این شورا ، به طور متوسط ، هر پست روزانه حدود 500000 نفر می شود. بنابراین جای تعجب نیست که بسیاری از شخصیت های سیاسی ، نامزدهای ریاست جمهوری ، نامزدهای شوراهای محلی و احزاب سیاسی در تلاشند از تلگرام برای مبارزات خود استفاده کنند.

اما از آنجا که تلگرام طی دو سال گذشته در بین ایرانیان محبوبیت پیدا کرده است ، واکنش های فزاینده ای از طرف سازمان های امنیتی ایران و رژیم رخ داده است. در اوایل آوریل 2017 ، تنها شش هفته قبل از انتخابات ریاست جمهوری ، واحد اطلاعاتی نگهبانان انقلابی حداقل 12 سرپرست را برای کانال های تلگرام دستگیر کردند. قوه قضاییه ایران - هیچ دوست روحانی یا اصلاح طلبان - آنها را با اتهام صادر نکرد. علی احادنیا و علی هیدر والیزاد ، سرپرستان دو کانال تلگرام اصلاح طلب ، از جمله دستگیر شدند.

در همین زمان ، تلگرام توانایی ارتباط صوتی را به برنامه در ایران اضافه کرد ، اما قوه قضاییه این تماس های صوتی تلگرام را مسدود کرد. در آن زمان ، ژنرال حسین نجت ، مدیر عامل واحد اطلاعاتی نگهبانان انقلابی ، گزارش داد كه وی به روحانی هشدار داده است كه اگر ارتباط صوتی تلگرام مجاز باشد ، كنترل تلگرام را به طور كلی دشوارتر می كند. محمد جعفر مونتازری ، دادستان کل ایران ، گفت که ارتباطات صوتی تلگرام مسدود شده است زیرا "علیه امنیت ملی" است.

اما وزارت اطلاعات روحانی نیز در سانسور تلگرام نقش ایفا کرده است. این وزارتخانه سرپرستان تلگرام Alireza Tavakoli ، محمد مهدی زامان زاده و محمد محیر را که در آن زمان به محکومیت های زندان 36 ساله محکوم شدند ، دستگیر کرد. آنها به "توهین به مقدس" و "جمع آوری و تبانی برای عمل علیه امنیت ملی" با "نوشتن مطالب توهین آمیز در شبکه اجتماعی تلگرام" متهم شدند.

این قوه قضاییه خواستار این شد که نقش اصلی تلگرام در انتخابات دوگانه 2016 و اثربخشی آن در بسیج اصلاح طلبان و هواداران باشد ، قوه قضاییه خواستار این شد که دولت روحانی این سرویس را در انتخابات ریاست جمهوری مسدود کند. در پاسخ ، وزیر ارتباطات و فناوری بارها و بارها اعلام كرد كه دولت و وزارتخانه وی برای فیلتر کردن تلگرام به فشارهایی تسلیم نمی شوند.

پس از این ، رئیس جمهور روحانی نیز پاسخ داد. وی در یک کنفرانس مطبوعاتی گفت: "در روز انتخابات ، مردم از خواب بیدار می شوند و متوجه می شوند که هم تلفن همراه و هم اینترنت آنها کار می کند."

روز انتخابات تقریباً بر ما است و کاربران تلگرام و سرپرستان کانال ها در کار سخت هستند و تمام تلاش خود را برای اضافه کردن هیجان بیشتر به کمپین می کنند. در این تلاش ، البته ، تلگرام تنها ابزاری در اختیار آنها نیست. اینستاگرام ، رقیب جدی برای تلگرام و بسیار محبوب در ایران ، همچنین به یک سلاح سیاسی جنگ تبدیل شده است.

از جمله فعال ترین و شناخته شده ترین کانال های تلگرام در ایران ، Vahidonline است که نزدیک به 137،000 مشترک دارد. این نه تنها خبر را گزارش می کند ، بلکه پیام های توییتر را نیز منتشر می کند ، خدماتی که در ایران مسدود شده است. کانال های زیادی وجود دارد که از یک یا جناح سیاسی دیگر پشتیبانی می کنند. به عنوان مثال ، یک کانال به نام "Raesi در اینجا" بیش از 51000 مشترک دارد. با این حال ، به نظر می رسد که میانه روها و اصلاح طلبان هنوز هم این نتیجه را دارند و تعداد بسیار بیشتری از پیروان را برای پیام های سیاسی خود که در تلگرام است ، به خود جلب می کند.

فارکس پرشین...
ما را در سایت فارکس پرشین دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : دلیله نمازی بازدید : 49 تاريخ : پنجشنبه 18 خرداد 1402 ساعت: 1:45